Jantina Kamphuis

Jantina Kamphuis

​Ik ben Jantina Kamphuis en ben sinds september 2014 eigenaar van Logopedie Kind en Jeugd. Het werken in de praktijk heeft me al heel veel plezier en voldoening gegeven! Ik vind het belangrijk om vanuit verschillende invalshoeken naar een cliënt en de hulpvraag te kijken en probeer met aandacht, betrokkenheid en spontaniteit de juiste begeleiding te geven. In de behandeling van kinderen wil ik – als therapeut – graag naast de ouders staan, samen met de ouders kijken naar de mogelijkheden van hun kind en genieten van elke ontwikkeling, die het kind doormaakt.

Naast het behandelen van spraak- en taalproblemen, heb ik me verdiept in de eet- en drinkproblematiek.  Ik ben nu niet alleen allround logopedist, maar ook  preverbaal logopedist en therapeut Sensorische Informatieverwerking. Als aanvulling op deze specialisatie heb ik de volgende cursussen gevolgd: OMFT, Prompt, Drips (overmatig kwijlen), Cervicale Auscultatie (luisteren met de stethoscoop naar het slikken), Fles-weigeren, Kauw-, Observatie en Evaluatie instrument en Mondmotoriek bij 0-4 jarigen voor logopedisten , zodat ik nog beter baby’s en jonge kinderen kan begeleiden.

Mirjam Hummel

Mijn naam is Mirjam Hummel, en ik ben sinds januari 2016 werkzaam in de praktijk.  In 2002 ben ik afgestudeerd en daarna heb ik in een aantal logopedische praktijken gewerkt met diverse doelgroepen. Na 10 jaar er tussenuit geweest te zijn, kreeg ik in 2016 de kans om in deze praktijk te gaan werken. Om weer kwaliteitsgeregistreerd te zijn en me verder te specialiseren, heb ik de afgelopen jaren veel cursussen en bijscholingen gevolgd: Metaphon, Prompt, OMFT, Drips, Cervicale Auscultatie, Fles-weigeren, KOE en Mondmotoriek bij 0-4 jarigen.

Inmiddels mag ik mezelf SI-therapeut en preverbaal logopedist noemen. Ik vind met name het werken met (jonge) kinderen ontzettend leuk. Mijn passie haal ik uit de groei en ontwikkeling die een kind doormaakt. Wat kan ik samen met ouders blij en soms zelfs geroerd zijn door een ontwikkeling die hun kind laat zien. Daarnaast is het dankbaar werk om ouders van baby’s en (jonge) kinderen te begeleiden bij eet- en drinkproblemen, want wat kan het veel zorgen geven als eten en drinken niet vanzelf gaat. Ik vind het belangrijk om naast logopedische begeleiding een luisterend oor te kunnen bieden.

Jantien Siebring

Ik ben Jantien Siebring en sinds 2016 met veel plezier werkzaam bij Logopedie Kind en Jeugd. Tijdens en na mijn opleiding heb ik op verschillende werkplekken rondgesnuffeld, van SBO-school tot de ouderenzorg. Ik kwam tot de conclusie dat het werken in de logopediepraktijk het beste bij mij past. Grote en kleine mensen met allemaal verschillende verhalen en hulpvragen, dát vind ik leuk! Het snel schakelen tussen de diverse behandelingen past ook goed bij mij. Het is voor mij altijd een uitdaging om mijn creatieve kant in mijn werk te laten zien. Ik voel me vaak sterk betrokken bij de mensen en kinderen die ik in mijn werk tegenkom.

Ik ben all-round logopedist met specialisaties in: adem/stem-problematiek (Complete Vocal Training en Manuele Facilitatie vd Larynx-A), ⁠ onvloeiendheid (stotteren) bij jonge kinderen (DCM-RESTART en Lidcombe) en ⁠spraak-taal behandeling van jonge kinderen (Communicatieve TaalTherapie-1, voor kinderen die niet of nauwelijks spreken, en PROMPT-1).

Rosa van den Heuvel

Mijn naam is Rosa van den Heuvel. Ik ben sinds 2023 werkzaam in de praktijk, na hier eerst mijn eindstage te hebben gelopen. Ik vind het werk in de praktijk ontzettend leuk! Ik geniet ervan om met (jonge) kinderen te werken en om samen met de ouder tot de juiste zorg te komen. De verscheidenheid van problematiek die ik in de praktijk tegen kom, vind ik erg interessant.

Ik ben allround logopedist en ik hoop me in 2025 ook klinisch linguïst te mogen noemen. Naast mijn werk al logopedist, volg ik namelijk ook de master neurolinguïstiek. In de praktijk betekent dit dat ik me nu verder aan het verdiepen ben in verschillende taalstoornissen.

 

Ons team bestaat uit vier logopedisten. We zijn een goed en deskundig team, met verschillende talenten en kwaliteiten! Alle vier werken we vanuit onze kennis en ervaring, maar ook vanuit ons gevoel. We nemen de tijd en ruimte om te werken aan een goede relatie met de cliënt en het opbouwen van een vertrouwensband. We vinden het belangrijk dat u en/of uw kind zich gezien en gehoord voelt. En dat er een veilige setting is om te leren en ontwikkelen. Aandacht, betrokkenheid en maatwerk zijn speerpunten in onze behandeling.

Binnen ons team kijken we naar welke expertise nodig is voor de behandeling. Als team zijn we nauw betrokken bij elkaar èn bij elkaars werk. We maken gebruik van elkaars kennis en specialisaties door overleg – en thema-ochtenden. Een ieder werkt zelfstandig, maar als de hulpvraag complex is of beter past bij de specialisatie van een collega, kijken we mee bij elkaars behandeling.